Liefdesorakel OkCupid: ontdek de ware via 3 vraagjes

0

De lente is weer in het land en dus zal er weer duchtig gevlinderd, getorteld, verleid en… vaak gezocht worden naar de ware. Ben jij niet enkel op zoek naar wat fun maar vooral naar de ware, de ene, de witte raaf, de ultieme soulmate? Dan hebben wij goed nieuws voor jou, beste bezoeker. Want lees even verder en ontdek hoe jij die zeldzame parel beter kan spotten met de hulp van 3 simpele vraagjes.

De juiste partner vinden via 3 eenvoudige vraagjes? Beetje logisch dat je nu meteen denkt: da’s toch gewoon flauwekul. En toch kan het. Tenminste, indien we vier wiskundigen verbonden aan de universiteit van Harvard mogen geloven. Zij bieden je hierbij dit liefdesorakel aan dat warempel een min of meer wetenschappelijke basis heeft!

De ontwerpers én ontdekkers van dit orakel,  dat alle singles die op zoek zijn naar een passende partner steun kan bieden, zijn vier academici. Jawel. Dit kwartet was/is verbonden aan de Amerikaanse Harvard University, een van de meest gerenommeerde universiteiten ter wereld. De toelatingseisen voor kandidaat-studenten zijn er bijna net zo hoog als het collegegeld. De royaal betaalde hoogleraren zijn vaak topwetenschappers in hun vakgebied. Knappe koppen en kwaliteit verzekerd dus.

OkCupid ontdekte liefdesorakel via 3 vragen

De hierboven vermelde vier straffe koppen, ontwierpen samen een datingsite “OkCupid” genaamd. Ter info: OkCupid behoort intussen tot de populairste Amerikaanse datingapps. Onze vier wiskundigen onthullen wat het succes van een relatie voorspelt en effectief ook vaak bepaalt. Hiervoor ontwikkelden ze een algoritme gebaseerd op een rondvraag op hun site: OkCupid. En wat blijkt nu uit die enquête? Wel, dat slechts drie eenvoudige vragen doorslaggevend lijken te zijn om uit te maken of jij en een potentiële partner, al dan niet kans maken op een mooie toekomst samen.

De 3 vragen van OkCupid (en val nu niet omver)

1) Hou je van horrorfilms?
2) Heb je al veel gereisd?
en tot slot:
3) ‘Zou het niet leuk zijn om alles achter te laten en op een zeilboot te gaan wonen?

Met iemand die dezelfde antwoorden geeft op de drie vragen als jij, maakt een relatie (wel héél) veel kans op slagen. Dichter bij huis kwam dokter in de psychologie, seksuoloog en relatiedeskundige Alfons van Steenwegen, reeds jaren geleden tot dezelfde conclusie. Die is: hoe meer overeenkomsten de partners vertonen qua levenswijze en levenswaarden, hoe meer kans op slagen de relatie uiteindelijk heeft.

Extraatje voor mannen

Omdat die Amerikaanse wiskundigen mannen waren, hebben ze een extra vraag uit hun dure mouw geschud die enkel mannen moeten stellen aan hun vrouwelijke date. De vraag is: lust jij bier? Als de vrouw hier “ja” op antwoordt, dan is de kans 30 procent groter dat ze met hem in bed duikt op de eerste date dan wanneer ze nee zegt. Tja…

Deel.

Reageer