Het Orakel van de Berbers

0

De Berbers (=oorspronkelijke inwoners van Noord-Afrika en tegenwoordig vooral te vinden in Marokko, Algerije en Libië) hebben een originele manier om naar de toekomst te kijken. Ontdek hieronder welk advies het Berbers Orakel jou geeft voor de nabije toekomst.

Hoe ga je te werk?

Stel je vraag, concentreer je en draai aan het wiel. Lees hieronder het advies.Resultaat

De Slang

Wat ook je vraag mag zijn, hier geldt maar één enkel advies: blijf stil, geduldig en discreet en wacht de juiste tijd af om in actie te komen. Zoals de slang, precies. Want, zo klinkt de Berberse wijsheid: besef dat je vijand geen vriend zal worden of dat zemelen niet kunnen veranderen in bloem.

De Spin

Prachtige draai want de spin is een zeer positief Berbers symbool. Het spinnenweb is immers één van de mooiste, meest verfijnde creaties in de natuur. Doe dus zoals de spin, werk naarstig verder en blijf hopen. Mik gerust op de maan en lukt het niet? Geen probleem want dan land je gegarandeerd op een schitterende ster.

De Boom

Je vindt het geluk momenteel door aan anderen te denken. Net als de boom ben je solide en daardoor in staat een toevlucht te zijn voor hen die nood hebben aan jouw kracht en bescherming. De Berbers zeggen: als je rijk bent, geef je geld en goed. Ben je arm? Geef dan je hart.

De Zwaluw

Deze sierlijke vogel staat symbool voor de zuivere levensvreugde. Vergeet al die wilskracht nu maar en probeer vanaf vandaag je dagelijks werk te verrichten met de glimlach en een open hart. Leef vandaag voluit en ga je gang. Pluk de dag. Maak je om morgen nog geen zorgen.

De Hagedis

Zoals het dier lijk je alleen maar passief. In werkelijkheid wacht je geconcentreerd om op het gepaste moment in één seconde je slag te slaan en de buit/prooi binnen te halen. Net zoals de hagedis via een bliksemoperatie een vlieg opslokt. Besef dat het toeval meer oplevert dan honderd afspraken.

De Bij

Zoals het bijtje voel jij je goed bij structuur en hard werken. En daar is niks mis mee. Maar het leven is meer dan dat. Breng meer evenwicht in je leven door plezier in te bouwen. De Berbers zeggen: de mens is wijs zolang hij naar wijsheid zoekt. Maar als hij denkt ze gevonden te hebben, wil dat zeggen dat hij zijn verstand kwijt is geraakt.

De Slak

Mooie draai want slakken vindt je vooral waar regen verschijnt die op zijn beurt het symbool is van vruchtbaarheid en groei. Dat betekent dat jij het beste weet te maken van wat je gegeven is. De Berbers beweren: wie geen zin heeft om te werken vindt altijd een excuus. Wie iets wil doen daarentegen, vindt altijd de middelen daartoe.

De Stier

Stieren staan bekend om hun lichtgeraaktheid en uitzinnige drift. Het advies luidt hier: volg je impulsen niet blindelings maar probeer je te beheersen. Handelen in een vlaag van woede is al even riskant en onvoorzichtig als het hijsen van de zeilen bij stormachtig weer.

De Ram

De ram staat bij de Berbers symbool voor vernieuwing en voor de lente. Je krijgt een andere kijk op het leven die een reeks positieve veranderingen zal inluiden. Verzet je niet, ontspan je en laat je gewoon meedrijven. De oogst zal rijk zijn. Bedenk dat de kerkhoven bezaaid zijn met mensen die eens dachten dat ze onmisbaar waren.

De Vlieg

Zoals de vlieg heel de tijd gonst, zo heb jij de gewoonte om te veel te praten en/of om je toehoorders slecht uit te kiezen. Denk in het vervolg twee keer na over wat je gaat zeggen. Teveel toevertrouwen aan de verkeerde mensen kan je veel schade berokkenen. Volgens de Berbers blijft elk woord dat je in je mond houdt, je slaaf.

De Schorpioen

Staat volgens de Berbers symbool voor het overwinnen van tegenspoed en catastrofen. Je bent uitstekend gewapend om sterkere tegenstanders te bevechten én te verslaan. De reden? Op het juiste moment komt je onfeilbare intuitie in actie omdat je hart beter en meer ziet dan je ogen.

 

Deel.

Reageer